8 Aralık 2010 Çarşamba

Transfer Hikayeleri

      Geçtiğimiz 1000 günün muhasebesini yaptığımızda 400-450 gün transfer için gelen ve gelecek oyuncuları konuşup, 400 gün kadar da gidecek ve gitmesi gereken oyuncuları konuştuk. Çünkü GS spor klübünün takımları bize genel olarak konuşacak konu bırakmadılar. Önceleri Futbol takımımız için konuşurken, bulaşıcı bir hastalık gibi Voleybol ve Basketbol takımlarımıza da yansıdı bu transfer beklentileri. Bugün GS'ın hangi takımını sorsak taraftar, gitmesi ve alınması gereken oyuncu isimleri sayacaktır. Son 3 yılda bu kadar çok transfer yapılmasına rağmen hala yapılması gereken transferlere ve takımlardan gitmesi gereken oyunculara sahipsek ve günahı olmayan oyuncuların gidişini seyretmişsek, sorunun sporcu ve taraftarlarda olmadığı en azından büyük suçlu olmadığı kesin.

      Evet gene sportif başarısızlık ve beklentilere doğru orantılı olarak  başta futbol olmak üzere, transfer beklentilerine başladık. Futbolda transfer döneminin açılışına az bir süre kala tabii ki beklentiler ve transfer duyumları artmaya başladı. Bir önceki  yazımda sizlere "...yarın transfer planımızı açıklayacağım..." dememe rağmen net bir bilgi gelmediği için (ki gelmesi çok garip olurdu) bugüne kadar beklettim bu yazıyı. Hala net bilgi gelmemesine rağmen  sosyal iletişim araçlarından gelen istekler üzerine, duyduklarımı ve gene sizlerden gelen bilgileri buraya taşıyacağım. 

       Öncelikle vahim bir durumdan bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Aslantepe'ye geçmemize az bir süre kaldı.  Yönetimimiz Aslantepe için bir strateji belirlemiş daha Eylül ayından. GS futbol takımı şu an ligde açık ara lider de olsa Aslantepe kadrosuna 3 tane ses getirecek transfer yapılacakmış. Bunun için gerekli kaynaklar hazırlanmış. Zaten Haginin son basın toplantısını dinlemişseniz orada Hagi de bu kaynaktan cümle arasında bahsediyor, " şimdi para da var"  diyor.

        Evet acı bir durum. GS'ın şampiyon olması için gerekli ve olası transferleri yapmaktansa Aslantepe'ye  giderken bir rüzgar estirerek gitmek için yönetim, farklı planlar yapıyor. Kötü yanı, takım belki de bu durumda olmazdı. Rijkaard hala takımın başında olurdu. İyi yanı takımın o kadar çok  bölgeye takviyeye ihtiyacı var ki  transfer sezonuna başlarken, elde sıcak para olması bu ihtiyaçları karşılama da ilaç olacaktır.

       Eylül ayının başında klüp Aslantepe için 3 oyuncu transferi yapmayı planlarken, takımdaki gidişatın da kötü olması sebebi ile içlerinde Türklerinde olduğu en az 6 oyuncu transferi yapacağı gelen ilk duyumlar arasında. Bu yüzden de yerli pazarına yönelmiş durumdayız. Bu arada Bursaspor'un yabancı bir forvet ile anlaşmış olduğunu yanına da Fatih Tekke - Gökhan Ünal ikilisinden birini almayı düşündüğünü öğrendik. Ki Fatih Tekke'nin Eskişehir'e gitme durumu da var. Eğer Bursaspor bu yapmayı planladığı transferleri yaparsa, Sercan ve Volkan'ı GS'a verecek. Bu  anlamda klüp uzun süredir ilişki halinde Bursaspor ile. Hatta Sercan'ın devre arası takıma katılacağı kesin gibi. Volkan Şen için ise devre arası katılırmı bilinmez ama olmazsa sezon sonu GS'ın oyuncusu olacağı söyleniyor. Son 5 yılda yerli oyuncuya toplamda 5 milyon harcamamış bir klübün böyle bir politikaya dönmesi, gecikmiş ama yerinde bir karar. Bu arada Yiğit ve Yekta içinde teklif verildiği söyleniyor. Yiğit konusunda bir beklenti olsa da Yekta'yı Kasımpaşa'nın bırakmayacağı ya da zorlayacağı belirtiliyor. Avrupa'da oynayan yerlilere de yönelinmiş durumda. Cüneyt Tanman'ın başkanlık ettiği scout ekibi bu anlamda çalışıyormuş. Hatta Rapid Wien'in oyuncuları olan (ki GS'lı olduklarını alenen belirttiler) Veli ve Yasin içinde girişim varmış.

       Oyun kurucu mevkii için Adnan Polat'ın 2 senedir peşinde olduğu rüyalarını süsleyen bir play maker ile anlaşılmak üzereymiş. Elano ve Misimoviç'in gözden çıkarılma sebeblerinden biriymiş bu. Bu anlamda geçen sene seçim öncesi Ocak ayında, Ankara'da GSYİAD'lılara konuşan Adnan Polat'ın "bir dünya yıldızını getireceğiz herkes GS'ı konuşacak" demesi benim aklıma Ronaldinho'yu getiriyor bir de Diego'yu. Ronaldinho'nun Milan'da süre alıyor olmasına rağmen serbest kalmasına 5 ay kalmış olması, ikna edilmesi halinde zor bir transfer olarak gözükmüyor. Yaşlı sanılsa da 30 yaşında olduğunu belirtmek isterim. Yalnız tekrar belirteyim, oyuncu isimleri benim tahminim. Bu anlamda bir isim yok ortada dolaşan. Ama dün TV8'de söylenen "İbricic Türkiye'de!!!" haberi ve Boşnak basınında çıkan haberler, İbricic olsa şaşırmamamı gerektiriyor. Sonuçta Adnan Polat değil ama HAS adamı Adnan Sezgin'in en çok istediği oyunculardandır İbricic (Sezgin'in has adamı Ersun Yenal ile birlikte). Gene de ben İbricic haberlerinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu anlamda hiç isim duymadım. 

       Hagi orta sahada savunmaya yardım eden ama tekniği iyi olan, mücadeleci oyuncular istediğini belirtmiş. İbricic bu tanıma uysa da B2B anlamında transferi yapılması istenen ve girişimde bulunulan oyuncu olarak Kim Kallström ismi dolaşmakta. Bilindiği gibi GS Haziran'da da bu oyuncu ile ilgilenmiş ama oyuncu ikna edilememişti. Üstüne bir de sözleşmesi bitmesine rağmen Lyon ile sözleşme yenileyince, transferde motivasyon düşmüştü. Bu kez bonservisinden ziyade, oyuncu ikna edilmeye çalışılıyormuş. Baptista transferinin bittiği söyleniyor. Yalnız yıllık alınacak para konusunda artık astronomik rakamlar vermeyecek olan yönetim, Baptista-Ronaldinho gibi isimleri nasıl ikna etmeyi planlıyor bilmiyorum.

       Hagi'nin isteğinden bahsetmiştik. Orta sahada mücadeleci, savunmaya yardım eden, tekniği iyi oyuncular istemesi dışında, savunmaya bir stoper ve forvete etkili golcü istediği söyleniyor. GS'ın ligde kalan 2 maçını kazanması halinde Şampiyonlar ligi hedefi tuturulmaya çalışılacak en kötü ihtimalle. Transferlerde buna göre yapılacak. Gidecek oyuncular konusunda da devre arası bekleniyor. Gökhan Zan'ın Serdar Özkan'ın süre almaya başlaması bundan kaynaklanıyor. Gökhan iyi bir performans sergilerse, devre arası gönderilmeyecek sezon sonuna kadar olan performansı ve sakatlanıp sakatlanmaması da önümüzdeki sezon takımda kalıp kalmayacağını belirleyecek.

       Bunlar benim duyduğum ve gene sizlerin söylediği haberler. Teyit edilmiş bir durum yok. Özellikle Twitter hesabımdan ve GS basketten, net bir durum olduğu zaman açıklayacağım zaten. Bu yazıyı bu bloga saklamamın sebebi, dediklerimin olmaması durumunda GS Basket'i etkilememesi. ve gelebilecek tepkileri kendimin karşılamak istemesi. Sonuçta nedense insanlar bu tarz haberler verenlere karşı, hor kullanabilirim anlayışında.  Ağustos ayında transferin son günü GS, Baptista, Annan ve Lucas Leiva üçlüsünden en az birini alacaktı  Bunu belirttiğim için gereksiz mesajlarla uğraşmıştım. Buradan bu gereksiz mesajlarla daha rahat uğraşabileceğimden  bu yazıyı buraya sakladım. Ama herkesin hem fikir olduğu gibi Galatasarayımıza, ona layık YERLİ futbolcuların en başta takıma kazandırılmasını istiyorum. Pası verdiği adam Mustafa olursa, o adam iyi olsa ne olur R10 olsa ne olur. Transferde kimler gelirse gelsin işin içnide olan Galatasaray taraftarı Aslantepe için takımı ve taraftarı bu hale sokan insanları affetmeyecektir. Adnan Polat'a karşı olan düşüncelerimiz değişmeyecek..

2 yorum:

  1. Sühan bey sezon başındaki transferlerimizin geçikmesini ve beklenen transferler olmamasını ben finans sıkıntısından diye düşünüyordum.Şimdi kaynağı bulanlar o zaman bulup transferleri hazırlık kampına yetiştiremezlermiydi. Rosicky ledesma emana baptista transferleri gerçekleşse aslantepeye transfer ihtiyacından pek bahsetmezdik sanıyorum. Rosicky ve ledesma transferinin yatmasının nedenleri nedir acaba. Hayırlı akşamlar diliyorum. Mustafa

    YanıtlaSil
  2. Rosicky transferinin yatmasının nedeni, Wenger'in ona, " sana süre vereceğim" demesi ve onun o yüzden orada kalması. Ledesma transferi knousunda GS Scout transfer bitti dedi ama ben o zamanlar GS Baskette de demiştim. Ledesma ile hiç görüşme olmadı diye. Baptista transferinin bitmemesi Adnan sezgin'in üç beş daha indireyim derdidir sanırım.

    Sezon başı para olmaması diye mazeretleri oalamz. Loca satışlarından gelen para vardı. Üstüne Keita ve Topal'ın satışından gelen para da eklendi. klüp resmen GS'ı baltaladı Aslantepe'ye iyi kadro ve yıldızlar alıp kombine satabilmek için beklettiler transferleri ve böylelikle Rijkaard'ın başını yediler başka açıklaması yok benim açımdan.

    YanıtlaSil