16 Ağustos 2012 Perşembe

Çilek hakkında

     GS'da malum Çilek söylemleri başkanın meşhur LigTV röportajından beri herkesin diline pelesenk oldu. Futbol literatürümüze "Timsaha gelmek" deyimi sonrası, yeni bir deyim daha katılmış oldu. Oysa GS'da çilek olarak tabir edilen futbolcu transferi için mayıs ayından beri yoğun bir çaba vardı. Twitter ortamında genel olarak keyif almak için girdiğimden ve geyik yaptığımdan orada bunu sesli olarak dillendirmesem de transfer sezonunun en azından GS için sonuna geldiğimiz bugünlerde, Çilek olayı ile ilgili bir kaç ciddi kelâm etmek ve bildiklerimi anlatmak istedim. Sanırım en doğru yer de burası olsa gerek.

     Öncelikle çilek olarak golcü transferi yapılacaktı. Başkan bu anlamda bir kaç isimi istediğini Fatih hocaya belirtse de bunların büyük çoğunluğu, Fatih Hoca tarafından kabul edilmedi. Misal gene aynı günlerde Dirk Kuyt da GS'a menagerler tarafından teklif edildi ama kabul görmedi. Alınacak golcü için Adebayor ve Dzeko ile ilgilenildi. Ciddi de mesafe de kat edildi. Bu arada Milan'ın içinde bulunduğu durum dolayısıyla Pato ismi de konuşuldu ama bu esnada Burak transferinde gelişmelerin olumlu yönde seyretmesi ilk önceliğimiz olan Dzeko transferi için beklemeye geçmemize neden oldu. Eğer Burak alınmasaydı büyük ihtimalle kulübümüzün taraftara armağanı Dzeko olacaktı. Burak transferi bitmemiş olmasına rağmen artık iş o boyuta gelince, takıma yaratıcı oyuncu alınması görüşü ağır bastı. Gene Terim'İn görüşü alınarak Kaka için R.Madrid ile temasa geçildi.

     Bu temas o kadar ciddi boyuttaydı ki bunun için Kaka'nın sağlık raporları dahi kulübe getirildi, incelettirildi. Sonuçta sakatlık konusunda oldukça kabarık bir dosyası olan bir oyuncu Kaka. Bu raporlarda önemli bir durum olmadığı görülünce Real Madrid ile görüşmeler başladı. 

     Burada bir ayrac koymak gerekiyor. Büyük takımların her zaman büyük hocalarla çalışmasını istemiş ve bunu yüksek sesle de dile getirmişimdir. Bunun bir çok sebebi vardır ama Kaka gibi transferlerde bu daha çok belli olur. Misal hocamız Aykut Kocaman olsa Mourinho ile ne konuşacaktı? Nasıl ondan referans alacaktı ve transerde kolaylık yapılmasını sağlayacaktı GS?  F.Terim ikili ilişkilerini bu anlamda kullandı. Şu an J.Mourinho Kaka'ya "GS'a git" telkininde bulunuyorsa, bunun en büyük müsebbibi Terimdir.(I Love you Hocam)

     Sonuç olarak,  artık medyaya düştüğü şekilde Kaka'nın menageri İstanbula gelecek, bir süre kalıp görüşmeleri yapacak. Kasımpaşa maçına gelip stadı ve seyirciyi de görecek. Bunların hepsi Kaka için önemli olacak kriterlerdir diye düşünüyorum. Sonuçta  Katar gibi gözüken bir imajımız var. Ama gerek Melo gerekse Taffarel sayesinde Kaka'ya telkinlerde bulunulacaktır. Kaka'nın İstanbul'a gelmesi durumunda eşyalarını almaya bile gitmeyip direk antrenmanlara başlayacak kadar GS'ı ve camiasını seveceğine inanıyorum. Benim açımdan Kaka'nın bu saatten sonra GS'a, -en azından 1 sezonluk kiralık- gelmemesi için hiç bir neden yok. Umarım düşündüğüm gibi olur her şey

4 yorum:

  1. 10 numero olmus abi dusunceler.. Insallah gelir bizde taraftar olarak vazifemizi yerine getiririz.. (psikolojikdely)

    YanıtlaSil
  2. kaka gelse olur ama gelmese de bu sene bu kadrosuyla GS ligde tum kupalari hakemlerin engelleme calismalarina ragmen alir.

    YanıtlaSil
  3. Ahanda buraya da yazıyorum KAKA' yı istemiyorum :))))

    YanıtlaSil
  4. Nihat, bence takımın yaratıcı bir oyuncuya ihtiyacı var. En basiti 2000kadrosunu düşünürsek Amrabat Arif olacak ise ise bir Hagi'ye ihtiyacımız var. Hakan Şükür yerine gececek Elmander umut gibi oyuncular olsa da değişen futbol oyun sistemini göz önüne alırsak Burak da orayı doldurabilir. Selçuk ve Melo gibi önceliği defans olan oyuncuların yaratıcılığına kalırsak tamamı ile kapanan takımlara karşı Selçuk veya Melo'nun atacağı derin topların bir anlam ifade etmeyeceğini anlamak zor dğeil. İşte o vakit bize o kilidi açacak bir oyuncu lazım bu oyuncu için ben çok isim düşündüm ama Kaka hayallerimde bile yoktu. Sakatlık sorunu yoksa gerçekten yeni Hagimiz olur Hagiden tek farkı agresifliği azdır Kaka'nın.

    YanıtlaSil