15 Ağustos 2010 Pazar

Lambadan Lombaka

Son kitabını  lisede okumuş ondan sonra 40-50 sene buna ara vermiş insanların yaşadığı  bir ülkede, 500-600 kelimeden daha fazla bir uzunlukta yazı yazılmasının, gereksiz olduğunu düşünenlerdenim. İçerik ne kadar zengin olursa olsun, en iyi ihtimalle 400 temposunda yarışa başlayıp, 1500 metreyi bitirmeye çalışan atletlerden farkı kalmaz Türk okuyucusunun. Hatta o tempo ile başlarsa yarışı bitiremeyecek olan bir çok atlet gibi okuyucu da yazının sonuna yetişemez.  Hele ki kişi, Ramazan ayındaki oruçlu bünyelerden ise büyük ihtimalle ikinci paragraftan sonra yazıyı okurken, " Akşam valide inşallah köfte yapmıştır"  gibi iç sesleri ile de mücadele başlar.

    İşte bu sebeplerden dolayı, bu blogda hiç bir zaman uzun uzadıya yazılar yazmayacağım. Uzun bir yorum yapmaktan ziyade bir kaç başlık halinde yazılar hazırlamaya gayret edeceğim. Yazılacak konular hakkında  bir sıkıntı yaşamayacak  bir bünyeye sahibim Genel olarak, başta Twitter olmak üzere bir çok sosyal paylaşım alanında ve reel hayatımda, yazarların, yazacak konu bulma sıkıntısı çektiğini görüyorum. Ama bir GS'lı iseniz, Başkanınız Adnan Polat, Transfer konusunda yetkili Adnan Sezgin ise Mekteb-i Sultani'li ağır abileri varsa, bir de üstüne GS yenilmişse, insanın kafasını " acaba hangi konuyla başlasam?" sorusu daha fazla sarıyor.

Bahadır Baruter- Fatih Solmaz ikilisinin yarattığı, Lombak

    Galatasaray futbol takımının Sivasspor ile yaptığı maç için bir yazı illaki yazacağım. Ama fazla uzatmadan kısa bir değerlendirme yapmak gerekirse, GS futbol takımı, artık "takım" olmuş durumda. Bu sevindirici. Ama takımı izleyince, aklıma "Lombak" karakteri geldi. Koşmaya çalışan futbolcu arkadaşlar. Tabii üstteki resimi gören ve bilen arkadaşlar anlayacaktır ki Lombak koşarsa, aynı yerde kalır kaos olur. Sezon başında "Lamba gibi bir takım" kuracaklarını söyleyenlerin bize "Lombak gibi bir takımı" göstermeleri beni oldukça üzdü. Hem takım için hem başta Başkanım olmak üzere idari teknik  kadro adına..

  Detaya ineceğim, kafamı karıştırıp, kafamın karışıklıklarını gidermek için...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder