7 Ekim 2010 Perşembe

Adnan Öztürk: Bir başkanlık masalı

     


GS'da muhalefet adı altında, rant yeme sevdalıları gene hortladı. Bunların başlarını çeken Adnan Öztürk, gene genel kurul çarısı yapmaktan da geri durmamış. Takımın en çok destek görmek istediği zamanlarda, tam tersi, takımı karıştırmak adına işlere kalkışanlar, oturup Galatasaraylılıklarını sorgulamalı artık. 

      Adnan Öztürk, yaklaşık 5 aydır yazılı ve görsel medyanın GS'ı karalamaya yönelik haberlerine karşı, bir duruş sergileyebilseydi, "GS adına, böyle kara çalmak kolay değil beyler, ayağınızı denk alın" deseydi, taraftar şu an "Adnan Sezgin İstifa!!!" yerine "Adnan Öztürk Başkan!!!" diye inletiyordu stadları ve forumları. Ama tabii o yalan haberleri medyaya, kendi servis ettiği için bunu yapamıyor beyzade. GS başkanı olmak için GS'a kara çalmak, GS'ın yollarını kapamak, bir şekilde iyi niyetle çalışan yönetimin işlerine ayak bağı olmak gibi bir görev edinen bir adamı, GS genel kurul üyelerinin de artık gayet iyi tanıdığına eminim.

      Adnan Öztürk'e tavsiyem, GS adını ağzına almaması. GS markasını kullanarak, üstelik GS'a hiç bir yararı olmadan o markanın isminden faydalanarak bu kadar ünlü olduğu yeter. Zamanında onun yönetimde olduğu zamanları da biliyoruz. Haksızlıklara yanlışlıklara karşı geleceğine, kuyruğunu sıkıştırıp istifa etmeyi tercih etmişti. İstifa onurlu bir mekanizmadır, doğru ama iş o raddeye gelene kadar yapılması gerekenleri yaptıktan sonra  bu mekaniznayı devreye sokarsın. Kendi hayallerin için kurumları kullanma amaçlı olarak hareket etmezsin. Zamanında Özhan Canaydın'a karşı başkan adaylığı koymak üzereyken şimdi Rahmetlinin mirasçısı gibi davranmak, onun gibi bir Opurtünist için normal osla da bizim için fazla geliyor. Bu anlamda bugün GS tribünlerinin çok iyi bildiği bir durum var ki Adnan Öztürk GS'ın üzerine yapışmış sülüklerdendir. GS'a hiç yararı olmamış,  kaza ile başkan olursa, daha da zararı olacak bir kişilikten öte biri değildir

      GS'lının, bu alternatif adayları gördükten sonra, Başkanlarının değerini bilmesi lazım. Bir tarafta GS'da yönetimde bile değilken "GS'ın borçları azalsın" diye kampanya yapan bir adam (Adnan Polat), bir tarafta, GS'da başkan olmak için hergün medyaya yalan haberler servis eden biri (Adnan Öztürk). Gerçek GS'lıların, GS'ı çıkarları için değil, gerçekten ruhu için sevenlerin, bu adamlara taviz vermemesini istiyorum.

      GS'lılar başkanınıza sahip çıkın. Çünkü o giderse, yerine gelecek adam hergün belli ediyor kendini. Amaçları GS'ı bir yerlere getirmekten ziyade, Aslantepe ve Riva ile oluşacak rantları kontrol altında tutabilmek. Bu uğurda GS lisesini kullanmayı bile  önemsemiyor. Biliyorum ki GS liseli kardeşlerimiz ve ağabeylerimiz bu oyunu çoktan keşfetmişlerdir. Geride kalan 7 ay bunu bize çok daha iyi gösterdi. Adnan Öztürk'ün GS başkanı olma isteği bir masaldan ibarettir. Hiç birimizin de masal dinleyecek vakti kalmamış durumda, GS  öznelinde.

      Umarım Ali Sami Yen'de oynanacak ilk lig maçımız olan Ankaragücü maçında tribünlerimiz, önce Rijkaard'a sonrası Adnan Polat'a sahip çıkar. GS tarihindeki en acınası, aşağılık kampanyalar altında bu klübün yarınlara çıkması için özveri ile çalışmalarına bir nebze karşılık olur belki.

1 yorum:

  1. Adnan Polat Galatasaray'ın kurtuluş reçetesi bence. Hataları yok mu var. Ama özellikle mali açıdan takımı çok iyi yerlere getirdi. Yahu artık 8-9 milyon euroları verip,adam alabiliyoruz. Fazla değil,3-4 sene öncesine kadar mümkün müydü böyle bir şey ?

    Antrenör olarak Rijkaard gibi dünyanın en elit 10 antrenöründen birini getirmiş. Daha ne yapması gerekiyor acaba ? Biraz sabretmek lazım başkana.

    Senin rant sevdalıları söylemine ben akbabalar diyerek katkıda bulunmak istiyorum abi.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil