5 Ekim 2010 Salı

Arda Sakatlandı ama Görevi Bitmedi.

      Bilindiği gibi GS futbol takımının göz bebeğ Kaptanımız, herşeyden  önce içimizden biri olan Arda Turan'ı, klübün ona ihtiyac duyduğu bir zamanda en az 6 hafta yararlanamayacak bir şekilde kaybettik yeşil sahalar anlamında.



      Sakatlığının dudyulduğu andan itibaren bir çok kişi gerildi. Almanya içinde bizim kozumuz olan bir adamdı Arda. Ama Arda'yı 60 dakika sakat sakat Belçika maçında oynatarak en önemli maçımıza çıkamayacak duruma getiren Hiddink-Oğuz Çetin-Cengiz Dİnç'in artık mesleklerini düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Cengiz Dinç Hipokrat yeminini diline dolamasın artık. İşin garip yanı 1 aydır sakat olduğundan koşu bile yapmayan, kasları hamur kıvamına gelmiş bir adamı 2. antrenman gününde (üstelik bir gün önce antrenman bittiğinde buz ile çıkmış antrenmandan) çift kale maça almak nasıl bir kabiliyettir inanamıyoruz. Gözden kaçırmayın arkaaşlar, Arda bileğindeki sakatlığın nüksetmesi gibi bir durum ile karşı karşıya kalmadı. Arda, 1 aydır  idmansız olduğu için antrenmanda zorlanmaktan dolayı kasığından sakatlandı. Herry Kewell, Kaka gibi  bir sakatlık yaşıyor artık. Ve bu sakatlık kronik bir hal alabilir. 


      Gene de arkadaşlar bu kadar gerilmeye gerek yok. Arda Turan GS'lıdır, iyi profesyonel değildir. Ama GS'da hangi futbolcu profesyonel oldu ki? Bizi biz yapan değerlerdendir profesyonel olamamamız. Arda'dan önceki ağabeyleri de profesyonel değildi. Arda'dan sonraki kardeşleri de profesyonel olmayacak. GS'ı, GS yapan değerdir belki bu anlayış. Bizim biraz gerilmemizin sebebi Emre ve Gökhan Gönül'ün "sakatım" diyip defalarca milli takımdan aflarını isteyip, hafta sonu FB'nin maçlarında yer alması oldu. Avrupa Şampiyonası öncesi bile Gökhan Gönül sakat sakat FB forması giydi. Bu yüzden Avrupa şampiyonasında oynayamadı. Sağbek olarak Sabri'den başka alternatifsiz kaldık milli takımda. Bizi asıl kızdıran bunlar. Arda bir an  göze battı bu yüzden. Olsun varsın ne yapalım. Bu ülkenin milli anlamda güldüğü yıllara bakın hep GS'lılar  önderlik etmiş. Böyleydi böyle kalacak  Bu ülkenin takımıyız bizler. Başka cumhuriyetler peşinde koşmuyoruz. 

      Arda'nın görevi sadece sahada olmak değil zaten. Arda GS kaptanına yakışır şekilde  ne olursa olsun GS futbol takımını toplamalı birleştirici olmalı. Camia Arda'dan bunu bekliyor. 2008'de sakat sakat Sivaslara giden, Hasan Şaş gibi olmalı, yeri geldiğinde. ama takımı birleştirmeli. Kaptan bunu yaparsa, hiç oynamasa bile olur. Bize en büyük katkıyı vermiş olur.  Arda'da da bu zeka ve akıl var.Biz de ne olrusa  olsun arkasındayız 

Ele güne karşı Saldır Cim bom!!!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder