24 Ekim 2010 Pazar

Geliyoruz!!!

      Yarın maçtan sonra uzun coşkulu bir yazı yazacağım bunu hissediyorum. Ortada her zamanki gibi asparagaslar dönmeye başladı. GS'ın mevcut kadrosu yeterli kalitede olmasa da FB'yi yenecek kalitede. Ligin son 3 maçı, ligin en kötü 4 takımından 3ü ile maç yapıp  gollü galibiyetler alınca ,basın tarafından şişirilen balonu patlatmaya gidiyoruz. Ben bunu hissediyorum. Galatasaray futbol takımının oyuncuları da bunu hisseder, hisleri ile oynarsa, herkesin mutlu olacağı bir sezona yelken açarız. Sonuçta hislere göre hareket etmek bizim düsturumuz. "Galatasaray bir his takımıdır" dememişmiydi Baba Gündüz.

      GS'ın nasıl oynaması gerektiği konusunda herkesin bir fikri vardır. Benim beklentim bu kez kanatları değil, göbeği delmek üzerine bir takım çıkarılacağı yönünde. 4-3-2-1 gibi bir takım çıkabilir yarın sahaya. Sabri-Neill-Servet-Hakan defans bloğunun önünde Cana-Ayhan Ön liberoları ve hücumlarda sol açığa kaçacak defans anında önliberolara 3. adam olarak katılacak İnsua olacak diye düşünüyorum. Misimoviç ve Elano yanyana oynayıp, önlerinde de Pinonun  koşularını seyredeceğiz. Sık sık Pino sağ ve sol kanata kaçıp FB'nin stoperlerini yanında koşturmaya çalışıp ortada boşluklar oluşturacaktır. Bu boşluklara dalacak Misimoviç ve Elano sürpriz şutlarla golü arayacak sık sık da Pino'ya ve birbirlerine derin ara pasları atacaklar. FB'nin sol kanatında Caner'in oynması durumunda, Elano'nun sağ kanata sık sık derinlik kazandıracağına da inanıyorum. FB'yi düşündüğüm gibi göbekten delmek istersek eğer İnsua'ya çok iş düşüyor. Çünkü o sol açık pozisyonunu alır ve bindirmeler yaparsa, Gökhan Gönül stoperlere yaklaşamayacağından Lugano-Yobo arası Pino tarafından koridora çevrilebilir. Ayrıca Caner-Yobo arasına atılacak toplar da Elano da etkin olacaktır. Maçı kazanmamız için ilk şart, kaleye sık sık şut atmaktan çekinmemek olmalı.

      Ben FB'yi yeneceğimizi düşünüyorum bir çoğumuzun aksine. Çünkü yıllar sonra ilk defa FB'ye karşı kontrol futbolu oynayacağız. Üstümüze gelmelerine izin vermeyeceğiz ama hızlı forvetimizle, onlarında üzerimize gelmek konusunda tereddüt yaşamalarını sağlayacağız. Golü bulduktan sonra 10-15 dakika oyunu dinlendirebilirsek, FB'lilerin her maçta yaptığı gibi gerekirse sahada dakikalarca yatıp zamandan çalabilirsek, FB'de yaratacağımız panik havası, önce tribünlere, sonra takıma sirayet edecek ve savunmada geniş açıklar vereceklerdir. Özellikle Lugano, golü bulmak için ileri sık sık çıkmaya başlayacak. Ben böyle bir durumda Caner'den bir de penaltı bekliyorum. Tabii o penaltıyı verebilecek yürekli bir hakem sahada olursa(!)

      Bizler yarın gene susuz bırakılacağız pek şerefli FB yönetimi tarafından. Aciz yönetimimiz taraftarını kollamayı düşünmeyecek bile. Su satılmayacak gene bize ayrılan tribünlerde. Ama biz sahada  GS'ı gördüğümüz sürece bunalrı da düşünmeyeceğiz. GS futbol takımının oyuncularına İddaa'nın bahis oranı gösterilmeli. Bunları içlerine sindirip sindirlmediği sorulmalı. Hatta yönetimin yerinde olsam, futbolculara verecekleri primi açıklar ve onların gözü önünde o primin tamamını GS'ın galibiyetine oynayıp, "İşte priminiz burada kazanın paranın tamamı direk cebinizde" derdim. Belki para için oynarlardı.

       Biz taraftar olarak herşeyin bilincindeyiz. Ne yazık ki GS için armanın Sahadakiler ve Yönetimdekiler bazında sahipsiz olduğu bir zamanı yaşıyoruz. Böyle zamanlarda taraftara daha fazla iş düşüyor. Armaya sahip çıkmaya, bayrağımızı yukarıda tutmaya gidiyoruz ve milyonlarca GS'lının bizimle olduğunu bilerek. Umarım Armanın peşinde GS ruhunu futbolcularımıza aktarırız. Uyuyan devin uyanışına şahit olmaya gidiyoruz. Commandante ile savaşa gidiyoruz. Fener GELİYORUZ!!!.

2 yorum:

  1. İnsuayı defansta düşünücez bence.Sol önde Ayhanı düşünüp orta sahada eski ısıran basan Barış daha iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Bende düşündüm onu. Orta sahanın defansif kanadında sağ kanatta eksiklik yaşıyoruz benim kurduğum kadroda. Ama İnsua sayesinde Gökhan Gönül'ü o bölgede tutuyoruz üstelik Dia, alan bulamaz. Zaten takımda sol açık oynayabilecek potansiyelde bir İnsua kaldı. Misimoviç ve Ayhan'ın oynayacağı sol kanattan hayır gelmez. Tabii Aydın Serdar ve Pino'da oynayabilir.

    YanıtlaSil