23 Eylül 2010 Perşembe

GS'ın Yenilenen Kadın Basketbol Takımı

      Galatasaray kadın basketbol takımı geçtiğimiz sezon sonrası büyük değişikliklerle yeni sezona başlıyor. Hoca değişikliğinin ardından yabancı oyuncularımız S.Young, K. Douglas, T. Catchings, Y. Leuchanka ve Vecerova , yerli oyuncularımızdan, E. Şencebe, Y. Horasan, Nilay Yğit (Üçüde BJK'a gitti yerli oyuncularımızın) takımdan ayrıldı. yerlerine ise Yabancı olarak, taraftarın sevgilisi Prenses Seimone Augustus, Pota altı karartıcısı Sylvia Fowles, Gintare Petronyte, Doneeka Hodges, Monique Currie, ve yerli statüsünde oynayacak yabancımız M.Campell (nam-ı değer Melis Can) katıldı. Yerli oyuncu olarak ise  ligde sınırlı yerli oyuncu sepetinden Ceyda Kozluca gibi geçen sene Kocaeli'de nerdeyse 40 dakika ortalama ile oynamış güçlü ve istikrarlı bir oyuncuyu kadromuza kattık. Bunun dışında, Nihan Anaz, Melek Bilge, Gülşah Gümüşçay da yeni katılan oyuncualrımızdan oldular. Bu kadroyu  aynı zamanda milli takımımızın da hocası olan  Ceyhun Yıldızoğlu'na emanet ettik. Ceyhun Hoca'nın gençlere karşı olan özel ilgisi de dikkate alındığında bu sene yerli rotasyonumuz içinden, hiç beklemediğimiz gençlerinde çıkış yapacağını düşünmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Yasemin ile Esra'yı farklı bir forma altında görmek garip geliyor. Görüntüde yeni transfer Ceyda


      Açıkca görüldüğü gibi, bu sene takım büyük bir değişim içinde. Yeni toplanan birbiriyle oynama alışkanlığı olmayan bu grubu, takım yapmak oldukça zor ve zaman alacak bir süreç. Bu alışma evresinde taraftar olarak takımın iyi ve kötü anlarında yanında olmalıyız. Takımın birbiryle paylaşımlarını arttırdıkça vites yükselteceğini bilmeli, esas mücadelenin  Play-Off'larda yaşanacağı akıllardan çıkmamalı.

      Ne var ki Ceyhun hocanında dediği gibi Play-Off turlarında ev sahibi avantajını elimizde tutmak istiyorsak tüm rakiplerimize karşı normal sezonda üstünlüğümüzü korumak zorundayız.

      Takımımızın bu sene Magic cupta iki maçını (birini salondan) seyrettim. Bugün oynanan BJK maçını da GSTV'ndan  izleme şansı buldum. Hazırlık evresi ve oyuncularımız ile ilgili değerlendirmemi daha sonra yapacağım. Sonuçta ilk hedefimiz 20 Ekimde FB ile oynayacağımız Cumhurbaşkanlığı kupası final maçı olacak. O zamana kadar yabancı oyuncularımızın da ivedilikle kampa katılması sağlanmalı ve ihtiyacımız olan "takım olabilme" duygusu ile oyuncuların birbirini tanıması hızlandırılmalı. Sonuçta finalde karşılaşacağımız rakibimiz, birbirini tanıyan, uzun süredir bir arada oynayan oyunculardan kurulu bir ekip.

      GS Kadın Basketbol takımı yeni bir anlayışla yeni bir sürece başlıyor. Beklentiler  bu camiada her zaman yğksektir. Umarım beklentileri karşılayacak mental ve fiziksel gelişimini tamamlamış olarak 20 Ekim'den itibaren bu takımla beraber yürüyüşümüz başlar.
Not: Takım hakkında bireysel ve genel değerlendirme yapacağım ama takımın bir kaç maçını daha seyretmekte yarar var diye düşünüyorum. Şu an için yapılacak yorumlar pek sağlıklı olmayacaktır. Ama Ceyhun Hoca'nın şimdiden  bir kaç alt yapı oyuncumuzu takıma kazandırma girişimleri içinde olmanın keyfini yaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder